آسیب دیدن اعصاب بعد از عمل جراحی
در این مقاله جوانب مختلف آسیب دیدن اعصاب بعد از عمل جراحی در نظر گرفته شده است. تمرکز مقاله بر روی درک این مشکل پیچیده از طریق توضیح نکات مهم است.
مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون
منبع:راسخون
در این مقاله جوانب مختلف آسیب دیدن اعصاب بعد از عمل جراحی در نظر گرفته شده است. تمرکز مقاله بر روی درک این مشکل پیچیده از طریق توضیح نکات مهم است.
احتمال آسیب دیدن اعصاب به خاطر کبودی یا بریدگی توسط چاقوی جراحی در زمان عمل جراحی بالاست. التهاب بافتهای اطراف اعصاب نیز ممکن است منجر به آسیب دیدن آنها شود. آسیب دیدن اعصاب در برخی موارد میتواند ترمیم شود. ولی، احتمال دائمی بودن آسیب دیدگی اعصاب بالاست; بنابراین، مشکل آسیب دیدن اعصاب بعد از عمل جراحی مشکلی کاملاً جدی است.
دستگاه عصبی جزء مهمی از بدن ماست. دستگاه عصبی اساساً به دو قسمت تقسیم میشود یعنی دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه عصبی محیطی. دستگاه عصبی شبکهای از نورونهاست که فعالیتهای مختلف بدن را هماهنگ و تنظیم میکنند. بنابراین، احتمال آسیب دیدن اعصاب مسئلهای جدی در نظر گرفته میشود. صدمات وارد به اعصاب متفاوت هستند و به همین خاطر طبقه بندی آنها به انواع مختلف دشوار است. ولی، در سال 1943 هربرت سدون سعی کرد آسیب دیدگی اعصاب را به سه نوع طبقه بندی کند یعنی نوروپراکسی ، نوروتمزیس و آکسونوتمزیس.
نوروپراکسی: در نوروپراکسی تغییری در ساختار اعصاب وجود ندارد ولی، تولید تکانههای عصبی به خاطر آسیب دیدگی مختل میشود. این شرایط از صدمات خارجی که چندان شدید نیستد ناشی میشود; از بین رفتن عملکرد حسی و حرکتی را میتوان مشاهده کرد. در نوروپراکسی برخی از حرکات پیچیدهی بدن نمیتوانند انجام شوند. این نوع آسیب دیدگی میتواند به طور کامل بهبود پیدا کند. ترمیم کامل نوروپراکسی 6-8 هفته طول میکشد. اختلال در تأمین خون و فشار عصبی برخی از تأثیرات نوروپراکسی هستند.
آکسونوتمزیس: در این نوع آسیب دیدگی اعصاب، غلاف میلین و آکسون آسیب میبیند. ولی، عناصر دیگر دست نخورده باقی میمانند. این آسیب دیدگی در مقایسه با نوروپراکسی کاملاً جدی است. آکسونوتمزیس باعث فلج شدن اعصاب حسی ، حرکتی یا خودمختار میشود.
نوروتمزیس: نوروتمزیس با کشیدگی ، کوفتگی ، پارگی و غیره همراه است. نوروتمزیس شدیدترین نوع آسیب دیدگی اعصاب است. در این نوع آسیب دیدگی، بافتهای متصل به آکسونها پپوستگی خود را از دست میدهند. در نوروتمزیس، عصب و غلاف آن آسیب میبینند. به زبان سادهتر، عصب به دو قسمت تقسیم میشود. تنها احتمال بهبودی جزئی این نوع آسیب دیدگی وجود دارد.
آسیب دیدن اعصاب به غیر از آسیب دیدگی فیزیکی علل زمینهای زیادی دارد که به خاطر تجهیزات جراحی به وجود میآیند. بیهوشی یکی از علل آسیب دیدن اعصاب است. ناراحتی ایجاد شده به خاطر آسیب دیدن اعصاب ممکن است موقتی یا طولانی باشد. داروهای استفاده شده در بیهوشی ممکن است باعث آسیب یدن بافت عصبی شوند. در بیحسی موضعی آسیب دیدگی ایجاد شده به خاطر تزریق ممکن است باعث آسیب دیدن نخاع شود.
انواع علائم آسیب دیدگی اعصاب که بعد از عمل جراحی به وجود میآیند را میتوانید در زیر پیدا کنید. برخی اوقات پس از عمل جراحی اعصاب احساس سوزش شدیدی به وجود میآید که درد عصبی نامیده میشود.
کسی که تحت عمل جراحی دچار آسیب دیدگی اعصاب میشود ممکن است در ناحیهی مورد نظر احساس بیحسی یا مور مور شدن داشته باشد. علائم آسیب دیدگی لزوماً در قسمتی که آسیب دیدگی رخ داده است بروز نمیکنند. همانطور که میدانیم اعصاب شبکهای پیچیده در بدن هستند. بنابراین، درد ممکن است در قسمتهای دیگر بدن و به دور از محل اصلی ظاهر شود.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}